A vállgazd csoport blogja

péntek, november 17, 2006

méltányos?-programok

zanza: Egyetlen, London es Athen kozotti legi utazas kornyezeti karait csak ugylehetne ellensulyozni, ha az utas ket evig es harom honapig nem fuet,nem foz, nem kapcsolja fel a villanyt es tartozkodik a kozlekedes minden motorizalt formajatol.



MÉLTÁNYOS HÉT MagyarországonA méltányos kereskedelem hete Magyarországon A rendezvénysorozat első állomásaként megnyílik az első VilágÜzletBudapesten, a belváros szívében. Innen a fair trade szervezetek nemzetköziszövetségének zászlajával sétál át a nagyérdemű az Uránia moziba, ahol a Fábry teremben két film ősbemutatóját tartják.A Tudatos Vásárlók Egyesülete bemutatja "A kávé ereje" címűdokumentumfilmet.A kávé termeléséről és fogyasztásáról, és a kávéipar társadalmi éskörnyezeti hatásairól szóló 21 perces dokumentumfilm bemutatja a kávépiacalakulását, a termelők életét és a védjegyes kávéfajtákat .Kontakt: Ujhelyi Kata, TVE, 30/211-1736A Fair Világ Méltányos Kereskedelem Szövetség az Ökotárs Alapítvány segítségével készítette el azt a rövidfilmet, amely keresztmetszetetnyújt a mozgalom magyarországi helyzetéről.Körösi Zsuzsa filmje más tavaly bemutatásra került, ám az érdeklődés afilm iránt még mindig nagy, most újra lehetőség nyílik a francia gondolkodásmód megismerésére.A filmvetítés után a "zászló" újra sétál, az Uránia Mozitól a Vörösmartytérre, majd kisföldalattival a Hősök terére, ahol Méltányos Buli zárja abudapesti napot.S hogy ne csak "pesti" legyen az esemény, két vidéki helyszínen isbemutatják a filmeket.A helyszínekhez kapcsolódik az IFAT Világutazás (Global Journey)kampánya: a fair szervezetek logója körbeutazza a Világot, hogy szót emeljen az igazságos kereskedelemért. A Világutazás üzenete magyarulhangzik el.

BUDAPEST2006. november 23. 15.00
15.00 Fair Trade Center ÜzletmegnyitóBudapest, Deák Ferenc utca 10.

16.30 Méltányos Mozi az Uránia Mozi Fábry termébenBudapest, Rákóczi út 21.

Tudatos Vásárlók Egyesülete: A kávé erejeTakács Mari: Méltányos filmKörösi Zsuzsa: Mi döntünkOxfam Belgium: Erős kávéLabdavarázs Mennyit kap, aki a drága ruhát varrja?DIA: Kis MagyarIFAT: Világutazás (Global Journey)

19.00 Méltányos MeglepetésBudapest, Vörösmarty tér
20.00 Meglepetés buliBudapest, Hősök tere


PÉCS
2006. november 29. 18.00Pécs, Dominikánus Ház Színház tér 2.Tudatos Vásárlók Egyesülete: A kávé erejeTakács Mari: Méltányos filmKörösi Zsuzsa: Mi döntünkOxfam Belgium: Erős kávéLabdavarázs Mennyi az annyi?DIA: Kis MagyarIFAT: Világutazás (Global Journey)

Kecskemét
2006. november 30.Teátrum Kávézó és TeaházKecskemét, Kéttemplom közTudatos Vásárlók Egyesülete: A kávé erejeTakács Mari: Méltányos filmKörösi Zsuzsa: Mi döntünkOxfam Belgium: Erős kávéLabdavarázsMennyi az annyi?DIA: Kis MagyarIFAT: Világutazás (Global Journey)


info: Újszászi Györgyi 70/314 9556
www.fairvilag.org UJSZASZI, Gyorgyi, VEDEGYLET
skype: gyorgyi_veir
+36-70-3149556
+36-70-3390703
+36-1-2791595