A vállgazd csoport blogja

szerda, november 08, 2006

nem megy a comment: ITT MEGY

ide kérném a a commenteket!

6 Comments:

  • Jah és csak a tisztesség kedvéért,aki nem tudná Nánási Zoltán vagyok.(Ez neked szólt Ildi és nem is a többi NG1-es csoptársamnak)

    By Anonymous Névtelen, at 3:56 du.  

  • Jó meglátás Ildi szerintem is ez egy külön világ és nem is a mi problémánk a kérdéssel foglalkozni, hanem a nagyvállalatoké.
    Pl jó ötletnek tartom az IKEA kezdeményezését mellyel munkahelyet próbál teremteni az ottani fizetéshez képest megfelelő összegben nőknek,de csak akkor ha gyerekeiket az IKEA által alapított vagy más oktatási intézménybe iratják így próbálják a jövőbeni helyzetükön javítani(mert ugye képzettség nélkül nehéz jobb munkát találniuk és mivel nem válogathatnak ki vannak szolgáltatva ez olyasmi mint a nyomásos piac csak munkaerővel kereskednek)Valamint az a kölcsön dolog(sajna nem emlékszem a kivitelezőre)mellyel az ázsiai nőknek(ugyebár keleten a nők a fő vállalkozók) próbálnak kölcsönt adni így segítve a vállalakozásukat és megszüntetni az uzsorakamatok alkalmazását. Az adományok ugye csak rövid ideig és átmenetileg oldják meg a problémát, több ilyen ötletre lenne szükség mint az előbbi említett 2, mert egy-egy ilyen próbálkozás csak kis területre hat ki csak hosszú távoneredményes,tehát sok ilyen próbálkozás járhat csak eredménnyel, de az is csak hosszútávon.

    By Anonymous Névtelen, at 4:19 du.  

  • Szerintem a verespataki aranybánya esete ehez képpest semmi. Igaz, hogy abban többféle érintettről volt szó, itt pedig csak a munkavállalók sanyarú helyzetéről, mégis Kinában több ezer ilyen emberről beszélhetünk. Ha a vállalatok ennyire kizsákmányolják őket, tegyék ők is ugyanezt. Nyúljanak le pár barbi babát és adják el jó pénzért:) A viccet félre téve, többen is úgy nyilatkoztak, hogy szeretnének külföldre utazni. Szerintem is úgy járnának a legjobban, ha kiutaznának külföldre. Akkor világot is láthatnának, és jobb körülmények közt is dolgozhatnának. Az ironikus ebben csak az, hogy nincs annyi pénzük se, hogy elindulhassanak külföldre.

    By Anonymous Névtelen, at 11:24 du.  

  • Sziasztok!

    Örülök, hogy gondolkoztatok a dolgon és szerintem elég jó dolgok kerültek a felszínre.
    Az utolsóval kezdeném:
    -világlátás: utazni nincs pénzük, intenet elérhetetlen álom, újságok is, mivel nem tudnak olvasni sem ezek az emberek. Szerintem nincs igazából lehetőségük változatni a helyzetükön, mivel azért vállalnak ilyne helyeken munkát, mert máshol nem tudnak. A földművelésből rosszabul élnének, illetve van más aki beállna helyettük tolni az igát...
    -az ikea dolog tényleg olyan nagy segítség, ha az oktatási rendszer ingyenes és mindenki számára elérhető az adott országban. Értem én hogy segítség, de oylan dolgog amit máshol nem lehet megkapni?
    -ildi: mit gondolsz egy nyugati fogyasztó árérzékeny ha megvesz egy barbie-t, illetve ha a gyereked szeretne egy barbiet karácsonyra nem azt vennél neki?


    Sajnos a cikk eltűnt a blogról, nem tudom, hogy hogyan, de ez már nem az első eset, majd megpróbálom visszarakni.
    Egy kérdés ami elgondolkoztató:
    felelős vállalatokra van-e szükség vagy figyelmesebb államra?
    ----
    egy nagyobb lélegzetvételű:

    miért felelős egy vállalat egy országban és miért nem?

    By Blogger andrasvlaszak, at 11:25 de.  

  • Sziasztok!
    Felelős vállalatokra van-e szükség vagy figyelmesebb államra? Szerintem egyértelműen mindkettőröl szó van. Azt viszont beláthatjuk, hogyha ezek a vállalatok eddig megtehették ezt a dolgozóival, akkor ezek után is meg fogják tenni, tehát elsőként valaki másnak kellene lépnie ez ügy érdekében, mondjuk az államnak. Ha az állam tenne valamit ez ügy érdekében, akkor talán utána a cégek is elindulnának e téren.

    By Anonymous Névtelen, at 6:26 du.  

  • Hali!
    A felelős vállalatokra van-e szükség vagy figyelmesebb államra? - kérdéssel kapcsolatban azt gondolom, hogy a figyelmesebb állam nagyobb eséllyel tudná elejét venni az effajta problémáknak. Természetesen így sem oldódnának meg, viszont kevesebb embert dolgoztatnának így, ha az állam még szigorúbb szabályozásokat vezetne be az alkalmazottakkal való bánásmódra illetve a munkakörülményekre vonatkozóan.

    By Anonymous Névtelen, at 7:00 du.  

Megjegyzés küldése

<< Home